Ja również wybiorę Octę na kolejne auto - poczekamy na OIII w wersji RS :diabelski_usmiech
Czy kupiłbyś/kupiłabyś jeszcze raz Octavię?
Zwiń
X
-
ja nie wiem. Narazie planuje jeszcze pare lat pojezdzic obecna, tak co najmniej dwa, trzy. Ale jezeli juz, to w tej chwili raczej uderzyl bym w cos terenowego, bo mam dosyc dziur. Jednak jezeli w przeciagu tych trzech lat cos sie poprawi, to z checia bym lykna tfsi, a jezeli by jeszcze dolozyli dsg, to wtedy to pewne jak w banku.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
A ja z racji tego ze nie mam a mam zamiar miec to 3 x TAK.
I po prawie 6 miesiecznych poszukiwaniach nadal obstaje przy stwierdzeniu ze 1 generacja jest na rowni z 2 generacja bo obie wygladaja super, i tak mysle ze jak bym mial wybierac teraz, ktora 1 czy 2 to nie wiedziec czemu wybralbym FIRST GENERATION..
Takie moje skromne zdanie... :szeroki_usmiechPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
GRUBEER, no wiesz... twoje zdanie w tym topiku jest, NA RAZIE, poparte TROCHę zbyt małym doswiadczeniem, ze tak powiem :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sob 11 Sie, 07 23:31 ]
bedziesz ją miał, bedzie ci sie co chwile cos wysrywało, to zobaczymy te 3x tak :lol: 8)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, hheheeh nie twierdze ze nie ale...."Czy kupiłbyś/kupiłabyś jeszcze raz Octavię?" :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech dlatego postanowilem podzielic sie swoja opinia
P.S.
Szkodus dostales moja wiadomosc na gg ??? czy znowu mi sie system wysrywa ???Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Re: Czy kupiłbyś/kupiłabyś jeszcze raz Octavię?
Nie wiem czy bym kupił - kupię po raz kolejny. Octavia to przyzwoite i fajne auto tylko kurcze poprzez swoją lekką "bezpłciowość" jakoś tak coraz bardziej się do Toyoty zbliża... a dla mnie to wada! Chciałbym by auto jednak miało Jakiś charakter. Jeżeli szukając mocnego rodzinnego auta dostanę od Skody dobrą propozycję to ja kupię - jeżeli nie to nie. Bez żalu. Np. serwis Skody jest wg mnie dość denny a stylistyka mocno przeciętna więc nie widzę za wielu czynników dla ktorych miałbym być lojalnym wobec marki.
Ps. Awaryjności dotychczas nie miałem praktycznie żadnej ale uważam, że to raczej standart dla nowoczesnych samochodów. Przez te 3 pierwsze lata każdy powinien normalnie jeźdźic..Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
No cóż ja już jestem pewien że bym kupił, bo 2 tyg temu kupiłem. Zamieniłem mego szkodnika z 1998 r (1.9 TDI AGR 90KM+Virus Mastera na 108KM), na 2004 (1.9 TDI ASV 110KM czeka na vira ;-) ). Miałem kilka jazd próbnych Mondeo, Leonem, Zafirą, Roverem, itp. Ale jakoś nic mi nie podchodziło, to za dużo pali (zafira), to za głośny (modneo), to części za drogie itd. Wsiadłem do szkodnika i co ? Od razu wiedziałem że to jest to. Powiem jedno uzależnienie !!!
Pozdrawiam! I Polecam!Hołdys Królem jestttt........
----------------------------------------
Octavia 1,9 TDI/ASV/110KM Drive
CB Johny II + Presidet ML-145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexPs. Awaryjności dotychczas nie miałem praktycznie żadnej ale uważam, że to raczej standart dla nowoczesnych samochodów. Przez te 3 pierwsze lata każdy powinien normalnie jeźdźic..
Komentarz
-
-
Po 2 latach i 60 tys km nie zamieniłbym Skody na nic innego. Jest to tak niesamowicie praktyczne auto. Nie bardzo rozumiem czasami, dlaczego ktoś kupuje w tej samej cenie (i klasie) np Renault czy Toyotę. Bagażnik w Octavii większy niż w A6, napęd na 4 koła jest niezastąpiony zimą, jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie (nic nie trzeszczy, nie stuka). Obsługa intuicyjna i prosta do granic możliwości. Klima i ogrzewanie tak wydajne, że rzadko kiedy nadmuch mam na 2 kreski (i grzanie i schłądzanie)Średnie spalanie 6,25 l/100km, stosunkowo tanie części i obsługa eksploatacyjna....No czego więcej chcieć, no czego...........? Porównianie mam z różnymi markami i modelami ale jak pierwszy raz w październiku 2004 usiadłem za sterami Eleganc'a 2.0 TDI to już decyzja zapadła na 100%. Było tylko oczekiwanie na combi 4x4.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Wcześniej 1,5 roku jeździłem Octą 1.8 20V, teraz mam od 5 miesięcy 1.9 ASV... I szczerze kocham te samochody i nie wyobrażam sobie przesiadki na inny. Po prostu totalnie mi to auto podchodzi. Nawet zastanawiałem się nad O2 ale to już nie to samo. Mam wrażenie, że dla mnie O1 to tak samo jak dla niektórych Mustang z 69 r. Po prostu klasa sama dla siebie. Dobrze, że O1 jeszcze będą trzepać do 2008 - jeszcze zdążę sobie kupić młodsząByły:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
Octavka juz chyba na długi czas zostanie przy mnie
Przed jej zakupem jeździłem wieloma samochodami np: passatem b5 1.8t , volvem v70 2.4t z 02r, focucem 1.8tdci, astra 1 no coś tam jeszcze doszło.
Oczywiście wszystkie te samochody nie mają tyle zalet co Octavia :P Jedynie co chwilowo - brak mocy :/ ale to z czasem :dMECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
ja swoją jezdze od kwietnia, przebieg 10KKM i jestem zadowlony... narazie leje tylko rope i ... olej 5W40 hehehe. Samochód sprawdza się zwłaszcza w trasie, jeździ szybko i przyjemnie. Z samochodu jestem zadowlony i jeszcze przez 3,5 roku będę tym jeździł aż leasing się skończy, później zobaczymy co szefostwo zdecyduje[center:a5df0a9dad]
[/center:a5df0a9dad]
Komentarz
-
-
Ja miałem ocI 1.6 nową przez 5 miesięcy, kupioną w leasingu. W marcu ukradli mi na Bródnie. Zastanawiałem się przez jakiś czas czy nie kupić znowu nowej ale w końcu wybrałem opla. Kupiłem omegę c kombi w automacie. Jest używany to fakt ale ta ilość miejsca!!! Octavia była fajna bo nowa, ale używanej bym nie kupił, no chyba że ocII. Ale to są już większe pieniądze, może w przyszłości?
Pozdrawiam.Ukradli mi moją OI, kupiłem Omegę 2.2 benz.
Komentarz
-
-
Ja drugi raz octavki bym juz nie kupil. Nie w tej chwili - po prostu nie mam potrzeby na tak duze auto, zreszta, nawet jakbym mial rodzinke, to raczej Octavia pozostalaby w kategorii 'do rozwazenia, ale szalu nie ma'. Niezbyt podoba mi sie surowy wyglad w srodku. Niby wszystko na swoim miejscu, ale jednak finezji to projektantom nie tyle zabraklo, co nigdy nie bylo
M.Takich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
Komentarz
-
Komentarz